NE VALJA! Delta soj stigao na Kosovo, zna se KAKVA JE SITUACIJA I KOLIKO JE ZARAŽENIH
Korona, Foto: EPA/Georgi Licovski

DELTA SOJ

NE VALJA! Delta soj stigao na Kosovo, zna se KAKVA JE SITUACIJA I KOLIKO JE ZARAŽENIH

Potvrda vesti stigla je iz ministarstva zdravlja lažne države Kosovo koje je objavilo da je od 22 uzorka testirana na Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu

Objavljeno:

Delta soj koronavirusa, koji je prvi put otkriven u Indiji i koji se brzo širi, potvrđen je kod dve osobe na KiM, prenosi prištinska Koha.

Potvrda vesti stigla je iz ministarstva zdravlja lažne države Kosovo koje je objavilo da je od 22 uzorka testirana na Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu kod dva registrovan virus delta varijante.

Iz ministarstvo zdravlja poručuju da su obolele osobe pokazale simptome, ali su se već oporavile i nalaze se kod kuće.

- Danas smo dobili podatke o 22 pozitivna uzorka poslata Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu od kojih su dva uzorka identifikovana sa delta varijantom (B.1.617.2) SARS-CoV-2. Oba slučaja su pokazala simptome, ali su se već oporavila i kod kuće su. Njihova izolacija je gotova. Timovi nacionolanog instituta za javno zdravlje već su pronašli sve moguće izvore i kontakte kako bi sprečili dalje širenje slučajeva - navodi se u saopštenju ministarstva zdravlja.

Iz ovog ministarstva preporučuju građanima da izbegavaju okupljanja, da se ukoliko osete simptome podvrgnu testiranju na koronavirus i da nose maske i izbegavaju gužve u zatvorenom prostoru.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.