KOSOVSKO MINISTARSTVO UPRAVO POTVRDILO: Vanji Udovičiću ZABRANJEN ulazak na teritoriju KIM!
Vanja Udovičić, Foto: Marina Lopičić

potvrđeno

KOSOVSKO MINISTARSTVO UPRAVO POTVRDILO: Vanji Udovičiću ZABRANJEN ulazak na teritoriju KIM!

Ministar Udovičić danas je trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podeli im stipendije

Objavljeno:

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore potvrdilo je da nije dozvolilo srpskom ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću na uđe na teritoriju KiM, ne navodeći razloge za donošenje takve odluke.

"Potvrđujemo da Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore nije odobrilo zahtev ministra Vlade Srbije za ulazak u Republiku Kosovo", navodi ministarstvo za prištinski Zeri.

Ranije danas direktor Kancelarija za KiM Petar Petković saopštio je da su privremene vlasti u Prištini noćas, posle ponoći, poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak Udovičiću na teritoriju Kosova i Metohije.

Ministar Udovičić danas je trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podeli im stipendije, a potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, ali su vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile njegovu posetu.

Njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine, navodi se u saopštenju Petkovića.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.