SRPSKI NOVINARI NA KOSOVU UPUTILI VAŽNU PORUKU: Procesuirati ubistva i kidnapovanja!
Kosovo, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija

poruka

SRPSKI NOVINARI NA KOSOVU UPUTILI VAŽNU PORUKU: Procesuirati ubistva i kidnapovanja!

Oni su, ispred instalacije "Nestali" u Gračanici, razvili transparent na srpskom i albanskom jeziku s natpisom: "Vratite nam naše kolege"

Objavljeno:

Medijski radnici u redakcijama na srpskom jeziku i članovi Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije ponovo su danas, povodom obeležavanja Međunarodnog dana slobode medija, zatražili procesuiranje slučajeva kidnapovanja i ubistava novinara na KiM.

Oni su, ispred instalacije "Nestali" u Gračanici, razvili transparent na srpskom i albanskom jeziku s natpisom: "Vratite nam naše kolege".

Novinari srpskih redakcija pozvali su nadležne da rasvetle ubistva i otmice novinara na ovim prostorima u periodu od 1998. do 2005. godine.

Potpredsednik Udruženja novinara Srbije Budimir Ničić ukazao je na brojne napade na novinare i medijske radnike tokom prethodne godine i stalno kršenje Zakona o upotrebi jezika.

"Dok su ubice i kidnaperi novinara na slobodi, Kosovo neće biti bezbedno mesto za rad novinara i zato je preko potrebno da se ti slučajevi reše i pre svega očekujemo od Specijalnog suda da posle više od 20 godina te slučajeve rasvetli", poručio je Ničić.

Bonus video:

01:55

Čanak otpisao Kosovo

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.