KAKVE OPTUŽBE VJOSE NA RAČUN BEOGRADA: Da li je realno šta priča ova žena?
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

STRAŠNO

KAKVE OPTUŽBE VJOSE NA RAČUN BEOGRADA: Da li je realno šta priča ova žena?

Ona je dodala da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, "a zatim i dijaloga"

Objavljeno: 07:21h

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da su svi "non pejperi" i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je, kako tvrdi, izvor u Srbiji.

"Svi oni 'non pejperi' koji imaju destabilizujuće ideje za naš region imaju samo jedan izvor: Srbiju. Pažljivo čitanje ovih 'non pejpera' i predstavljenih ideja (kao što su promena granica, stvaranje autonomnih režima ili trećih sila) jasno pokazuje ko je pravio nacrt ovih dokumenata", napisala je Osmani na Fejsbuku.

Ona je dodala da je to stara strategija Srbije, koja se sada ponavlja kako bi postala deo dnevne debate, "a zatim i dijaloga".

"Ovo je opasan i destabilizujući zahtev. Zato ne upadajmo u zamku. Verujemo u svoje saveznike, ali, pre svega, verujemo u sebe", istakla je Osmani, ukazavši i na izvesnu povezanost Rusije u ovom slučaju.

Danas je, dodala je, dan kada se sećamo naših najdražih čiju sudbinu još ne znamo.

"Dok se naš bol za njima nastavlja, odgovor o sudbini nestalih nalazi se u Srbiji. Nikakav 'non-pejper', ne može promeniti naše prioritete, pa čak ni naše pravo na zahteve u odnosu na Srbiju. Rasvetljavanje sudbine nestalih, pravda i ratna odšteta", napisala je Osmani na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.