KOSOVSKI DEMONSTRATSKI INSTITUT IMA ZAHTEV ZA KURTIJA I OSMANI: Pripremite STRATEGIJU za dijalog sa Srbijom
Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, Foto: Printscreen/youtube

kosovo

KOSOVSKI DEMONSTRATSKI INSTITUT IMA ZAHTEV ZA KURTIJA I OSMANI: Pripremite STRATEGIJU za dijalog sa Srbijom

Zahtevamo od vlade da u koordinaciji sa Predsedništvom što pre pripremi državnu strategiju i platformu za dijalog sa Srbijom

Objavljeno:

Kosovski demokratski institut pozvao je danas premijera i predsednicu Kosova, Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani da pripreme "državnu" strategiju i platformu za dijalog sa Srbijom.

Iz tog Instituta zatražili su od Vlade i Predsedništva Kosova da preduzmu korake ka postizanju "širokog političkog konsenzusa o dijalogu, kako bi se ojačala pozicija Republike Kosovo u tom procesu".

"Kosovo ne bi smelo nespremno da dočeka nastavak dijaloga, bez jasnog plana o tom procesu. Zahtevamo od vlade da u koordinaciji sa Predsedništvom što pre pripremi državnu strategiju i platformu za dijalog sa Srbijom, gde su kosovski zahtevi u vezi sa ovim procesom jasno artikulisani i dobro obrazloženi", stoji u saopštenju.

Ocenili su da nadzornu ulogu u tom procesu mora da vrši Skupština Kosova, garantujući koordinaciju institucija, puno učešće, odgovornost i transparentnost. Pozvali su i opozicione političke subjekte da pokažu "odgovornost za postizanje konsenzusa po pitanju od državnog interesa, pokazujući posvećenost i konstruktivnost u prevazilaženju prepreka u postizanju zajedničkog stava".

Bonus video:

07:16

SMRDI, ALI BAR NEMA DIMA: Posetili smo porodicu u Kovinu koja živi pored deponije, MESEC DANA NAKON POŽARA!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.