Incident: Kosovska policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga odbranili!
Foto: Fonet/Dragan Antonić

Skandal u gračanici

Incident: Kosovska policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga odbranili!

Policajci su najpre rekli da imaju naredbu da otprate Đurića do Merdara, na administrativnoj liniji, pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to bude odbio
Objavljeno:

Kosovska policija, koja je sinoć u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zahtevala da on napusti Kosovo, nešto kasnije je rekla da će mu omogućiti da nastavi posetu po protokolu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Policajci su najpre rekli da imaju naredbu da otprate Đurića do Merdara, na administrativnoj liniji, pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to bude odbio.

Đurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru, a koja je u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine.

Na raskrsnici na kojoj je zaustavljen automobil u kome se nalazio Đurić, okupio se veliki broj građana koji se na trenutke oglašavali skandiranjem: "Srbija, Srbija".

Nakon pola sata-sat, policija je saopštila Đuriću i ljudima u njegovoj pratnji da će im biti omogućen prolaz i nastavak posete, što su građani propratili aplauzom i skandiranjem "Marko Srbine".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.