Rat Kosova sa Crnom Gorom do 2021. godine!?
Foto: AP

Kurti preti crnogorcima

Rat Kosova sa Crnom Gorom do 2021. godine!?

Kurti je kazao da je odluka kosovske vlade o povlačenju dogovora o demarkaciji granice sa dnevnog reda sednice parlamenta došla pod pritiskom opozicije, čime je, po njemu, Kosovu „spaseno 8.200 hektara teritorije“
Objavljeno: 11:54h

Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo bi da donese rat na Kosovu u narednih pet godina, navodi osnivač pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji je prolivana krv koju ne možemo da oprostimo", rekao je Kurti u Tirani.

On je ponovio zahtev da predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa podnesu ostavke.

MIA navodi da je Kurti kazao da je odluka kosovske vlade o povlačenju dogovora o demarkaciji granice sa dnevnog reda sednice parlamenta došla pod pritiskom opozicije, čime je, po njemu, Kosovu „spaseno 8.200 hektara teritorije“. "Prvog septembra postigli smo veliki uspeh pošto smo spasli 8.200 hektara. Dogovorom Tačija i Mustafe mi imamo novu granicu, a ne demarkaciju. Crna Gora želi da dublje uđe na kosovsku teritoriju zbog sopstvenih planova", tvrdi Kurti, koji smatra da je "dogovor s Crnom Gorom kapitulacija Kosova".

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.