ALJBIN KURTI: Neće se formirati postizborna koalicija, jedina je postojeća s predsednicom Osmani na čelu!
Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

NAKON IZBORA

ALJBIN KURTI: Neće se formirati postizborna koalicija, jedina je postojeća s predsednicom Osmani na čelu!

U svim dosadašnjim anketama PS ubedljivo vodi pred izbore. Prognoze mu daju od 45 do 60 poslaničkih mesta

Objavljeno:

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje (PS) za premijera Kosova, Aljbin Kurti, izjavio je danas da neće formirati neku postizbornu koaliciju posle izbora u nedelju, 14. februara, jer su to, kako je rekao, već pre izbora učinili s v.d. predsednicom Kosova, Vjosom Osmani.

Kurti je građanima u Štimlju rekao da je cilj da imaju više od 61 poslanika u Skupštini Kosova i pozvao ih da masovno glasaju na izborima.

Osmani je rekla da bi oni koji su, po njenim rečima, "razmišljali o svojim džepovima", trebalo da odu u dugogodišnju opoziciju, dok je Kurti poručio da neće vladati da bi se obogatili.

"Broj 127 (PS na glasačkom lističu) je broj pobede, ali ovog puta pobeda nije samo da izađ jemo prvi jer se zna da smo prvi, jer nema nikoga ko može pre nas da izadje prvi. Pobeda je 61 poslanik i više, potrebna nam je parlamentarna većina jer nećemo formirati koalicije posle izbora, sklopili smo je pre izbora, Vjosa Osmani i ja", kazao je on.

Osmani koja je na listi za poslanike PS, rekla je da Kosovo pred zakonom moraju voditi čisti ljudi.

"Hvala vam što ste dokazali onima koji su zaustavili vladu (PS-DSK)... ne postoji sila koja vas može zaustaviti. Hvala vam što ste dokazali da više nikada nećete dozvoliti da vas prevare. Udružili smo snage sa PS, sa našim budućim premijerom. Više od svega drugog, Kosovo treba da se bori protiv onih koji su vam uništili nadu, koji su prekršili svaku perspektivu naše omladine i onih koji su mislili na svoj džep, a nikada na vas", kazala je Osmani.

Govoreći o programu svoje buduće vlade, Kurti je podvukao da su prioritet vladavina zakona, podrška preduzećima za izlazak iz krize i socijalna davanja, posebno za decu i žene.

"Obećavamo pred vama da u narednom vodjenju države gospođa Vjosa kao predsednica i ja kao premijer nećemo ustuknuti ni pred jednim moćnim kriminalcem na Kosovu, ali svaki kriminalac, ma koliko moćan bio, povući će se pred pravnom državom i snagom zakona", rekao je Kurti.

U svim dosadašnjim anketama PS ubedljivo vodi pred izbore. Prognoze mu daju od 45 do 60 poslaničkih mesta.

(Espreos/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.