AGONIJA SE NASTAVLJA: Ubistvo Olivera Ivanovića i danas ostalo bez epiloga
Ubistvo Olivera Ivanovića pod velom tajni, Foto: Zoran Šaponjić, Beta

strašno šta rade

AGONIJA SE NASTAVLJA: Ubistvo Olivera Ivanovića i danas ostalo bez epiloga

I ostali advokati odbrane revoltirani su odlaganjem ročišta na kojem je trebalo da se pročita optužnica i da se osumnjičeni izjasne o istoj

Objavljeno:

Pred specijalnim odeljenjem osnovnog suda u Prištini danas je održano prvo ročište, po trećoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Iako je danas optuženima u ovom slučaju trebalo da se pročita nova optužnica koju je tužilaštvo donelo posle naloga apelacionog suda da se dopuni prvobitna druga po redu optužnica, to se nije dogodilo jer je na današnjem ročištu izdata primedba zbog advokata odbrane.

- Odloženo je ročište jer je bilo primedbi da advokat Faruk Korenica ne može da zastupa dvoje osumnjičenih jer je u istražnom postupku zastupao Radeta Basaru, a sada zastupa Nedeljka Sasojevića - ističe advokatica Jovana Filipović, advokat odbrane Silvane Arsulić, sekretarice pokojonog Ivanovića.

I dok ponavlja da je u pitanju neozbiljnost prištinskog suda koji na sve načine odugovlači ovaj proces, Filipovićeva ističe da advokati odbrane imaju primedbi i na optužnicu koja po njihovom mišljenju ne sadrži osnovne elemente kada je u pitanju ovaj slučaj, to jest ko je izvršio krivično delo i na koji način.

I ostali advokati odbrane revoltirani su odlaganjem ročišta na kojem je trebalo da se pročita optužnica i da se osumnjičeni izjasne o istoj, a kojom je pored šestoro osumnjičenih koji su poznati javnosti, obuhvaćena još dva NN lica koje tužilaštvo nije želelo da otkrije, navodno zbog istrage.

Inače, naredno ročište zakazano je za petak u 13 sat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.