Nikolić o Kosovu: Miš, kad se popne na brdo, ostaje miš!
Foto: Beta / Emil Vaš

ko na brdu ak' i malo stoji...

Nikolić o Kosovu: Miš, kad se popne na brdo, ostaje miš!

Predsednin Srbije kaže da je sa sa problemom pritisaka zbog Kosova suočen od prvog dana svog mandata
Objavljeno: 18:09h

Kosovo neće biti članica Ujedinjenih nacija dok postoji Srbija i njeni prijatelji u SB UN i njegovih stalnih članica, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Veliki je pritisak na države koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine, treba izdržati sve to, boriti se svim snagama i nikada ta takozvana država Kosovo neće postati članica UN, dok postoji Srbija i njeni prijatelji u ovakvoj organizaciji Saveta bezbednosti UN", rekao je Nikolić novinarima.

- Mi smo doneli odluku da ih ne zaustavljamo u regionalnim integracijama i to smo potpisali u Briselu i ništa dalje od toga - rekao je Nikolić i istakao da će Srbija i dalje sa punim pravom da se bori i pokušava da spreči da tzv. država Kosovo postane član međunarodnih organizacija.

foto: Fonet

On je dodao da je sa problemom pritisaka zbog Kosova suočen od prvog dana svog mandata, kao i da je odmah od mnogih prijatelja u svetu saznao da postoje države koje vrše pritisak na one koji nisu priznali nezavisnost KiM.

Nikolić je dodao da svako sprovodi svoju politiku, te da veliki misle da su u pravu da određuju politiku "malih" država i naroda.

- Jer su oni kao, na vrhu, a što bi rekao Njegoš - ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom. Međutim, ima i ona latinska poslovica da miš kad se popne na brdo, ostaje miš - rekao je Nikolić.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.