NEREDI U SEVERNOJ MITROVICI! Policija ušla u APOTEKU zbog OVOGA, a građani ODMAH IZAŠLI NA ULICU! (VIDEO)
Severna Mitrovica, Foto: YouTube/Screenshot

apoteka

NEREDI U SEVERNOJ MITROVICI! Policija ušla u APOTEKU zbog OVOGA, a građani ODMAH IZAŠLI NA ULICU! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, za tu situaciju kriva je isključivo Priština koja se pre pet godina sporazumima u Briselu obavezala da će registrovati sve naše proizvode, a od tog obećanja nije bilo ništa.

Objavljeno: 14:24h

Kosovsko ministarstvo zdravlja u saradnji sa carinom i policijom Kosova, izvršilo je danas upad u apoteku u Severnoj Mitrovici, kako bi zaplenili lekove koji nisu registrovani u zdravstvenom sistemu Kosova i Metohije, piše portal Kosovo online.

Kako se navodi, zahvaljujući meštanima Mitrovice koji su se u velikom broju okupili ispred jedne od apoteka, nijedan lek nije zaplenjen. Vlasnik apoteke u koju je izvršen upad, Blagoje Savić rekao je da je razlog za današnju akciju političke prirode. - Registrovan sam i plaćam porez. Oni traže da celokupni lekovi i roba bude sa Kosova, a to je nemoguće. Naši zdravstveni radnici i doktori prepisuju druge lekove i nije isti sistem zdravstva Kosova i Srbije. Prvo treba da doktori pređu na njihov sistem zdravstva, pa tek onda apoteke - rekao je Savić. Vlasnik jedne od apoteka Vojkan Laketić rekao je da je akcija organizovana kako bi se izvršila provera da li su lekovi koji se prodaju u srpskim apotekama registrovani u kosovskom zdravstvenom sistemu. - Problem je što naši lekari rade po srpskom sistemu, a to znači da lekari prepisuju lekove koji su registrovani u srpskom sistemu. Ako uzmete jednu prosečnu apoteku u Severnoj Mitrovici,više od 80 odsto lekova nije registrovano u sistemu KiM, a oni su sad došli da zaplene te lekove. I to u sred ove pandemije. Pri tome oni sami nisu nosili zaštitnu opremu, a ušlo je njih 15-oro unutra - ispričao je Laketić. Prema njegovim rečima, za tu situaciju kriva je isključivo Priština koja se pre pet godina sporazumima u Briselu obavezala da će registrovati sve naše proizvode, a od tog obećanja nije bilo ništa.

Kako je rekao, veliku podršku su dobili i od građana Severne Mitrovice, ali je pitanje šta će biti sutra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.