TUŽILAŠTVO POSAKRIVALO SVEDOKE, SKUPILI HILJADE DOKUMENATA PROTIV OVK ZLOČINACA: Tačija i Veselija čeka ROBIJA?!
Kako se nezvanično saznaje od izvora bliskih istražiteljima Euleksa da četvorici optuženih neće biti dozvoljena odbrana sa slobode, Foto: printscreen

hit priča

TUŽILAŠTVO POSAKRIVALO SVEDOKE, SKUPILI HILJADE DOKUMENATA PROTIV OVK ZLOČINACA: Tačija i Veselija čeka ROBIJA?!

Nova sednica, kako je najavljeno, biće održana sredinom decembra

Objavljeno:

Pred “Specijalizovanim većima Kosova” u Hagu održana je prva statusna konferencija u procesu protiv četvorice članova Glavnog štaba terorističke OVK, a iz tužilaštva su najavili da je spremno više od 43.000 stranica, uključujući izveštaje, izjave svedoka, fotografije i više od 20 časova audio-vizuelnog materijala.

Bivši komandanti terorističke OVK Hašim Tači, Jakup Krasnići, Kadri Veselji i Redžep Selimi optuženi da su za udruženi zločinački poduhvat tokom sukoba na Kosovu i Metohiji od marta 1998. do septembra 1999. godine, te da su počinili ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i niz drugih zločina u kojima su žrtve bili Srbi, nealbanci i politički protivnici vođa OVK.

Nova sednica, kako je najavljeno, biće održana sredinom decembra.

Ben Emerson, advokat Kadri Veseljija, zatražio je da se pre tog roka održi još jedna sednica na kojoj bi trebalo da se razmotri zahtev odbrane o puštanju optuženih na slobodu.

Na današnjoj sednici, kako je utvrđeno Poslovnikom o radu suda, razmotrena su pitanja koja se odnose na komunikaciju između tužilaca i okrivljenih i izvođenje dokaza.

Kako se nezvanično saznaje od izvora bliskih istražiteljima Euleksa da četvorici optuženih neće biti dozvoljena odbrana sa slobode, pošto je “Sud procenio da postoji mogućnost da utiču na svedoke i na sam proces suđenja”.

Isti izvor tvrdi da je po nalogu Suda većina svedoka “zbrinuta” i da se nalaze na nepoznatim lokacijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.