Nakon 20 sati: Bez dogovora u Briselu o telekomunikacijama!
Foto: Beta

Bez sporazuma

Nakon 20 sati: Bez dogovora u Briselu o telekomunikacijama!

Đurić je rekao da su jutros u 4.30 završeni razgovori koji su počeli juče u 8.30 ujutru, da je smanjen broj tačaka neslaganja, ali da Beograd nije dozvolio ugrožavanje imovine Republike Srbije
Objavljeno: 08:55h

Posle 20 sati razgovora, delegacije Beograda i Prištine u Briselu nisu utvrdile sva pitanja neophodna za sprovođenje sporazuma o telekomunikacijama. U izjavi za RTS šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je neslaganja manje, ali da dogovora ipak nema.

Đurić je rekao da su jutros u 4.30 završeni razgovori koji su počeli juče u 8.30 ujutru, da je smanjen broj tačaka neslaganja, ali da Beograd nije dozvolio ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju.

"Insistirali smo i do kraja ostali dosledni u zaštiti naših interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera 25. avgusta prošle godine, a što našim građanima na Kosovu i Metohiji, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadašnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva", naveo je Đurić.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.