OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA PROŠLO JE 1.000 DANA! Ovakav slučaj još NIKAD NIJE ZABELEŽEN
Ubijeni Oliver Ivanović, Foto: AP

sramota

OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA PROŠLO JE 1.000 DANA! Ovakav slučaj još NIKAD NIJE ZABELEŽEN

Nakon par održanih ročišta i prigovora koje su na sadržaj optužnice uložili advokati okrivljenih

Objavljeno:

Iako je od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića prošlo tačno 1.000 dana, ishod sudskog postupka koji se vodi pred Specijalnim sudom u Prištini još se ne nazire.

Nakon par održanih ročišta i prigovora koje su na sadržaj optužnice uložili advokati okrivljenih, Apelacioni sud je nedavno predmet vratio na ponovno odlučivanje Prvostepenom sudu, a advokat Dejan Vasić kaže da takav postupak nije do sada zabeležen u sudskoj praksi.

Vasić, koji u slučaju za ubistvo Olivera Ivanovića brani kosovskog policajca Dragišu Markovića, kaže za portal "Kosovo online" da je argumentacija Apelacionog suda zanimljiva, jer se ističe da specijalni tužilac nije u dovoljnoj meri obrazložio i dokazao osnovanu sumnju za krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret.

- Suština mišljenja Apelacionog suda je i da nije u dovoljno dobroj meri utvrđeno postojanje organizovane kriminalne grupe. Konkretno za mog branjenika, umešanost nakon izvršenog krivičnog dela je da tu ne postoji osnovana sumnja da se to sprovodi, a ako ne postoji osnovanost sumnje, onda ni optužnica ne može da postoji - rekao je Vasić.

Prema njegovom mišljenju, niko od ljudi koji su na optužnici, nije počinio ubistvo Olivera Ivanovića.

- U istrazi ništa nije učinjeno da bi se utvrdilo ko ga je ubio, a još manje ko je mogao naloži da se tako nešto uradi - rekao je Vasić i dodao da ne zna kakav će biti dalji tok istrage.

- Smatram da bi Osnovni sud trebao da vrati Specijalnom tužilaštvu na dopunu optužnicu, a ako ona ne postoji, postavlja se pitanje pritvora i svega onoga što je do sada bilo. Ja se fokusiram na odbranu svog branjenika i očekujem da će optužnica biti odbačena i da se ovaj postupak jednom završi, ali videćemo kakva će biti odluka suda - rekao je Vasić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.