POLICAJCI IM REKLI DA NE DIŽU PRAŠINU: Detalji pokušaja otmice devojčice (11) na KiM, SRBI U PANICI
Detalji pokušaja otmice devojčice, Foto: Nebojša Mandić

UZNEMIRUJUĆE

POLICAJCI IM REKLI DA NE DIŽU PRAŠINU: Detalji pokušaja otmice devojčice (11) na KiM, SRBI U PANICI

Žarko Petrović, direktor ovdašnje osnovne škole, rekao je da se devojčica nalazila na ulici, nekoliko stotina metara od kuće

Objavljeno:

Pokušaj kidnapovanja srpske devojčice u Babinom mostu uznemirio je ovdašnje Srbe koji opominju na učestale napade na srpsku decu.

Naime, nepoznate osobe pokušale su danas popodne oko 15.30 časova da uvuku u automobil jedanaestogodišnju T.D iz većinski srpskog sela u opštini Obilić.

Žarko Petrović, direktor ovdašnje osnovne škole, rekao je da se devojčica nalazila na ulici, nekoliko stotina metara od kuće, po povratku sa lekarskog pregleda u okolnom Prilužju.

"Oko pola tri uzeo sam decu iz Babinog mosta, koja sutra treba da idu na trening na Gazivode, da odradre lekarski pregled u Domu zdravlja u Prilužju. Decu sam vratio kući, a ovu učenicu petog razreda ostavio sam na putu nadomak kuće", priča Petrović za Novosti.

"Oko 19.00 sati došao mi je otac devojčice i ispričao kako su kraj nje stala kola u kojima su bila četvorica Albanaca. Jedan od njih je izašao i pozvao da priđe kolima. Srećom, pobegla je u prvo dvorište jer je kapija bila otvorena", dodaje Petrović.

On napominje da su deda i majka devojčice otišli u policijsku stanicu da prijave pokušaj otmice, ali su ih tamo provocirali kazavši im kako bi kidnaperi da su to želeli svakako kidnapovali devojčicu.

Automobil u kojem su bili napadači, kako saznajemo, otišao je u pravcu albanskog dela sela, a pripadnici kosovske policije sugerisali su roditeljima da "ne dižu prašinu oko čitavog slučaja".

Sličan incident dogodilo se nedavno u susednom selu Plemtina, kada su nepoznate osobe pokušale da uvuku u kola devetogodišnjeg mališana srpske nacionalnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.