KRVNIK PRVI PUT PRED SUDOM ZA RATNE ZLOČINE: Saljih Mustafa optužen za SVIREPA UBISTVA
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

težak zločin

KRVNIK PRVI PUT PRED SUDOM ZA RATNE ZLOČINE: Saljih Mustafa optužen za SVIREPA UBISTVA

Sudski službenik kasnije je detaljnije objasnio da se radi o zločinima počinjenim na imanju Zlaš, koje je služilo kao zatvor, u periodu od 1.aprila 1999. do 19. aprila 1999. koji je služilo kao zatvor. U optužnici se pominje šest žrtava

Objavljeno:

Prvi optuženi pred Specijalnim sudom za ratne zločine na KiM Saljih Mustafa pojavio se danas prvi put od hapšenja 24. septembra u sudnici u Hagu.

Sudija za prethodni postupak Nikola Giju pročitao je da se on tereti po četiri tačke optužnice za ratni zločin - proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo.

Sudski službenik kasnije je detaljnije objasnio da se radi o zločinima počinjenim na imanju Zlaš, koje je služilo kao zatvor, u periodu od 1.aprila 1999. do 19. aprila 1999. koji je služilo kao zatvor. U optužnici se pominje šest žrtava.

Mustafa je, navedeno je, direktno kao član udruženog zločinačkog poduhvata učetvovao u zločinima, alternativno pomagao njih i bio svestan da ubistvo može da bude izvršeno.

Njemu je pročitana optuženica, za koju je potvrdio da razume njen sadržaj. Rekao je da je "građanin Kosova i da je diplomirani ekonomista i savetnik u Ministarstvu odbrane Kosova".

On može da se izjasni o optužnici već danas ili da to odloži za najduže 30 dana.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.