UZBUNA U PRIŠTINI: Ova žena je veoma UZNEMIRENA zbog sastanka Vučića i palestinskog ambasadora
Uzbuna u Prištini, Foto: Printscreen/Youtube

PROKOMENTARISALA

UZBUNA U PRIŠTINI: Ova žena je veoma UZNEMIRENA zbog sastanka Vučića i palestinskog ambasadora

Ona je na Tviteru kritikovala Vučića, navodeći da krši sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji je nedavno potpisan u Vašingtonu

Objavljeno:

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla komentarisala je susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana.

Ona je na Tviteru kritikovala Vučića, navodeći da krši sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji je nedavno potpisan u Vašingtonu.

Spornim je ocenila to što je predsednik Srbije zahvalio ambasadoru Palestine na principijelnom stavu palestinskog rukovodstva o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

„Kosovo sa velikom zabrinutošću prati destruktivne akcije Vučića. Kršeći tačku 15 sporazuma u Vašingtonu, danas je zahvalio palestinskom ambasadoru na principijelnom nepriznavanju Kosova. Nažalost, Srbija ostaje nepouzdan partner“, napisala je Meljiza Haradinaj Stubla.

​Podsetimo, u tački 15, između ostalog, je navedeno: Srbija (Beograd) će se složiti da sprovede jednogodišnji moratorijum na njenu kampanju povlačenja nezavisnosti i uzdržati od toga da zvanično ili nezvanično zahteva od bilo koje zemlje ili međunarodne organizacije da ne prizna Kosovo (Prištinu) kao nezavisno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / rs-latsputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.