SRPSKI PISAC TRPI PRLJAVE NAPADE TERORISTA! On nam je otkrio ISTINU O ŽUTOJ KUĆI
Foto: Printscreen

Kosovo

SRPSKI PISAC TRPI PRLJAVE NAPADE TERORISTA! On nam je otkrio ISTINU O ŽUTOJ KUĆI

"Srpsko srce Johanovo" Dželetović je napisao u dahu na osnovu ispovesti Nemca kome je u "žutoj kući" presađeno srce srpske žrtve, a koji potom dolazi na Kosovo u potrazi za odgovorima

Objavljeno:

Posle najave da će po romanu Veselina Dželetovića "Srpsko srce Johanovo" o zločinama u ozloglašenoj "žutoj kući" američki reditelj Pol Kampf snimiti film, autor knjige susreo se sa brojnim osporavanjima sa albanske strane.

Najnovije u tom nizu došlo je od advokata Ramuša Haradinaja, Arianita Kocija, koji je Dželetovićev roman nazvao "tipičnom srpskom propagandom". Ovaj kosovski advokat je čak poručio Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu koje istražuje slučaj "žute kuće" da za svedoka pozove i Dželetovića, budući da je njegov roman zasnovan na istinitim događajima.

- Naravno da bih prihvatio poziv tužioca. Jedva čekam da me pozovu. Želim da se istina čuje - komentariše Dželetović, a Kociju poručuje: - Upravo završavam novi roman koji opisuje druge zločine Albanaca, poput onih u Belom Polju, kod Peći, pa se nadam da će i njega pročitati!

"Srpsko srce Johanovo" Dželetović je napisao u dahu na osnovu ispovesti Nemca kome je u "žutoj kući" presađeno srce srpske žrtve, a koji potom dolazi na Kosovo u potrazi za odgovorima.

- Moramo da govorimo o stravičnim stvarima koje su se desile, a i da pokrenemo pitanje svedoka zločina kojih ima, ali su uplašeni i zastrašeni. Svaka reč u mojoj knjizi je istinita i spreman sam to da ponovim i na sudu. Ako ćutimo o zločinu, mi smo saučesnici, a o albanskim zločinima nad srpskim civilima i ilegalnoj trgovini organima se dugo ćutalo.

Dželetović kaže da su albanski kosovski zvaničnici navikli na ćutanje o srpskim žrtvama i - sad ih boli što se o tome piše.

- Doskoro su oni za zapadne sile bili dobri momci, a sada su počeli da istražuju njihove zločine. Mada bismo mogli da pitamo šta su čekali dosad, ipak je važno da su pokrenute te priče, jer nas ranije niko nije slušao. Ima svedoka za sve zločine, svaka majka kojoj su oteli dete ili muža dobro pamti i prepoznaje komšije, zna imena i prezimena ljudi koji su odveli njene najmilije - objašnjava autor.

NOVA PRIČA O SRPSKOM STRADANjU

Dželetovićev novi roman takođe je zasnovan na istinitom događaju. Glavni junak je Miloš Ćirković, koji je ostao sam u Belom Polju, kod Peći.

- To je još jedna tužna priča o srpskom stradanju. Miloš je branio kuću do svoje smrti, nije hteo da napusti svoje ognjište. Kroz priču o njemu dotakao sam se i drugih zločina koji su se dogodili u tom selu, surovih ubistava i silovanja, i sve to "u doba mira" na Kosovu - kaže autor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.