KFOR O NOVOM UDARU ALBANSKOM UDARU NA MANASTIR DEČANE: Tu smo da osiguramo BEZBEDNOST
Kfor, Foto: Zoran Šaponjić

O UDARU

KFOR O NOVOM UDARU ALBANSKOM UDARU NA MANASTIR DEČANE: Tu smo da osiguramo BEZBEDNOST

Umesto konkretnog odgovora na pitanje vezano za manastirski posed, ponovljeno je da je Kfor čvrsto posvećen mandatu, poverenom 1999. godine

Objavljeno:

Predstavnici Kfora saopštili su danas, povodom radova na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu Manastira Visoki Dečani, što zabrinjava Eparhiju raško prizrensku, da su njihovi pripadnici prisutni oko manastira i da nastavljaju redovne dužnosti.

- Kfor nastavlja da obavlja redovne dužnosti u toj oblasti i u bliskom kontaktu je sa svim partnerima zaduženim za bezbednost - naveli su iz te misije za Tanjug, upitani da li bratstvo manastira može očekivati pomoć od Kfora, nakon što je otac Sava Janjić obavestio međunarodnu zajednicu o ovom problemu.

Umesto konkretnog odgovora na pitanje vezano za manastirski posed, ponovljeno je da je Kfor čvrsto posvećen mandatu, poverenom 1999. godine.

- Čvrsto smo posvećen da nastavimo da doprinosimo sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve građane Kosova, u skladu sa mandatom datim Rezolucijom SB UN 12 44 - naveli su iz Kfora.

Eparhija je juče upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.