TAČI OPET ŽESTOKO PROVOCIRA: Kako ga samo nije sramota da obeležava ovaj dan?!
Hašim Tači, Foto: Beta/Armenija Zajmi

sramotnik

TAČI OPET ŽESTOKO PROVOCIRA: Kako ga samo nije sramota da obeležava ovaj dan?!

U noći između 24. i 25. jula, 2011. godine, specijalne jedinice kosovske policije "ROSU" započele su zauzimanje administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje na severu Kosova i Metohije

Objavljeno:

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači je, povodom devete godišnjice upada Specijalnih policijskih jedinica "ROSU" na sever Kosova i Metohije, ocenio da je, kako je naveo, "25. jul dan ujedinjenja Kosova".

Tači je na Fejsbuku objavio i video sa jezera Gazivode iz 2018. godine, kada je bio premijer privremenih prištinskih institucija, a na Gazivode je došao nenajavljen, tri dana nakon što je Gazivode posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, preneo je portal Kosovo onlajn.

U noći između 24. i 25. jula, 2011. godine, specijalne jedinice kosovske policije "ROSU" započele su zauzimanje administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje na severu Kosova i Metohije, što je izazvalo nezadovoljstvo i reakciju srpskog stanovništva u tom delu pokrajine.

U sukobima u opštini Zubin Potok povređeno je više građana, a pripadnik ROSU Enver Zumberi je izgubio život.

Srbi su, na putevima koji vode ka prelazima, postavili barikade kako bi onemogućili kosovskim specijalcima da preuzmu kontrolu nad prelazima.

Kako se navodi, naredne dve godine kontrolu nad prelazima preuzeli su pripadnici Kfora, sa kojima su Srbi često dolazili u sukob.

Prelazi Jarinje i Brnjak danas su integrisani i na njima se nalaze carinici Srbije i carinici iz Prištine, kao i pripadnici MUP-a Srbije i kosovske policije.

Bonus video:

(Kurir.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.