KOSOVO ĆE BITI KAPITALISTIČKA ZONA KAO KINESKI ŠENŽEN: Amerikanci našli rešenje za srpsku južnu pokrajinu!
Ričard Grenel, Foto: AP

ZANIMLJIV PREDLOG

KOSOVO ĆE BITI KAPITALISTIČKA ZONA KAO KINESKI ŠENŽEN: Amerikanci našli rešenje za srpsku južnu pokrajinu!

Specijalni izaslanik SAD za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel kaže da pokušava da "stvori mini-šenžensku zonu" i da želi da donese kapitalizam u region

Objavljeno: 15:17h

Zona Šenžen, kao u kineskoj Specijalnoj ekonomskoj zoni Šenžen, a ne Šengen. U osnovi, to bi trebalo da bude ekonomska unija Kosova i Srbije poručuje Ričard Grenel.

On je u intervjuu televiziji "Njuzmax" rekao da su "neki takozvani stručnjaci" pritisnuli dve strane da razgovaraju samo o političkim pitanjima.

Specijalni izaslanik SAD za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel kaže da pokušava da "stvori mini-šenžensku zonu" i da želi da donese kapitalizam u region.

Zona Šenžen, nalik onoj u kineskoj Specijalnoj ekonomskoj zoni Šenžen, a ne Šengen. U osnovi, to bi trebalo da bude ekonomska unija Kosova i Srbije.

Šenženska zona sastojala se od četiri do devet okruga grada Šenžen u provinciji Guangdong, i to Luohu, Futian, Nanshan i Iantian. U 2010. godini proširena je na ostatak grada, znatno povećavajući geografsku veličinu SEZ-a.

Mnogi proizvođači u ovim zonama orijentisani su prema izvoznim tržištima proizvode i sastavljaju robu u zoni.

Kako se navodi, Prištinu će u Vašingonu zastupati Hašim Tači i Avdulah Hoti, a Beograd predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.