Srpska lista očekuje reakciju tužilaštva na otvoreno pismo Marka Jakšića zbog navodne pretnje Vučiću
Srpska lista očekuje reakciju, Foto: Printscreen

OCENA

Srpska lista očekuje reakciju tužilaštva na otvoreno pismo Marka Jakšića zbog navodne pretnje Vučiću

Srpska lista je saopštila da očekuje reakciju tužilaštva "na nedvosmislene pretnje Jakšića"

Objavljeno:

Otvoreno pismo Marka Jakšića predsedniku Srbije, Srpska lista ocenila je kao pretnju i ugrožavanje bezbednosti Aleksandra Vučića.

Nekadašnji narodni poslanik i član tima Beograda za pregovore s Prištinom 2006-2008. godine, Marko Jakšić je u otvorenom pismu poručio predsedniku Srbije da ne razume suštinu problema na Kosovu i Metohiji, da je za njega "Kosovo i Metohija pitanje tendera, a ne pitanje istorije", da nema platformu i da bi najbolje bilo da se povuče s mesta šefa države.

Srpska lista smatra da su te ocene Jakšića nastavak, kako je navela, "prljave kampanje Dragana Đilasa" i "samozvanog pokreta Srba sa KiM 'Otadžbina' " uz podsećanje da je i njihov član Slaviša Ristić 2018. godine poručio Vučiću da će "završiti kao Đinđić".

Srpska lista je saopštila da očekuje reakciju tužilaštva "na nedvosmislene pretnje Jakšića" rečima: "Vreme je da se povučeš. Što pre uradiš, biće lično za tebe i bezbolnije i bezbednije".

"Potrebno je da Jakšića, njegovog šefa Djilasa i ostale neko obavesti da, ma koliko oni to želeli i trudili se, pitanje Kosova i Metohije nije zatvoreno, da Srbija nije na kolenima kakvu su je svojom pogubnom politikom ostavili 2012. godine, te da srpski narod na Kosovu i Metohiji dobro zna ko je najzaslužniji za 18 povlačenja priznanja (nezavisnosti Kosova), ko se lavovski bori za svako srpsko dete, crkvu i kuću na ovim prostorima", piše Srpska lista.

U saopštenju se zaključuje da "Vučić ima i imaće plebiscitarnu podršku Srba sa KiM u borbi za zaštitu interesa srpskog naroda u celini, ali i države Srbije, te da će kosmetski Srbi, po ko zna koji put, to i pokazati u nedelju 21. juna" na izborima u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.