Srbija uputila protestnu notu Sloveniji: Izjave vezane za Kosovo štete odnosima!
Foto: AP

pozivaju na priznanje

Srbija uputila protestnu notu Sloveniji: Izjave vezane za Kosovo štete odnosima!

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je navelo da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu
Objavljeno:

MSP Srbije uručilo je ambasadoru Slovenije protestnu notu zbog izjave predsednika Slovenije Boruta Pahora u kojoj on poziva na priznavanje nezavisnosti Kosova. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je slovenačkoj strani predočeno da se ubuduće uzdrži od sličnih izjava koje direktno nanose štetu odnosima i međusobnom poverenju između Srbije i Slovenije. - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije podseća da ovo nije prvi put da slovenački zvaničnici pozivaju na priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što ugrožava najviše interese Srbije - navodi se u saopštenju.

foto: Beta
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je navelo da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu u statusno neutralni dijalog Beograda i Prištine, što je jedini legitimni okvir za postizanje stabilnosti na Kosovu.
foto: Thinkstock
Zbog Pahorove izjave tokom posete kosovskog predsednika Hašima Tačija Ljubljani, u Ministarstvo spoljnih poslova pozvan je ambasador Slovenije Vladimir Gasparič, kojem je protestnu notu uručio pomoćnik ministra spoljnih poslova Goran Aleksić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.