KURTI OPTUŽIO GRENELA DA LAŽE! Politički skandal na Kosovu
Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

OPASNE IGRE

KURTI OPTUŽIO GRENELA DA LAŽE! Politički skandal na Kosovu

Sa Grenelom se, kaže, Kurti sreo dva puta i tvrdi da mu nijednom nije rekao da će takse ukinuti bez uvođenja reciprociteta

Objavljeno: 07:17h

Odlazeći premijer prištinske vlade Aljbin Kurti tvrdi da nikada specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog Prištine i Beograda Ričardu Grenelu nije rekao da će ukinuti takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH bez recipročnih mera.

Kurti je to napisao na svom Fejsbuk profilu nakon što je Grenel u intervjuu prištinskoj T7 rekao da ga je "odlazeći kosovski premijer direktno pogledao u oči i rekao da će ukinuti takse".

Sa Grenelom se, kaže, Kurti sreo dva puta i tvrdi da mu nijednom nije rekao da će takse ukinuti bez uvođenja reciprociteta.

Prvi put su se, kaže, sastali 9. oktobra prošle godine, a drugi put 23. januara 2020. u 10.30 u sedištu Pokreta Samoopredeljenje u Prištini.

Dodaje da su prvom susretu prisustvovali aktuelni vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Gljauk Konjufca, a na drugom su bili Konjufca i Fitore Pacoli-Dalipi.

- Oba puta Grenela sam pogledao u oči, ali, nikada nisam rekao da ćemo ukinuti takse od sto odsto, bez reciprociteta - napisao je Kurti.

Naveo je i da je "pohvalna i ohrabrujuća" eksplicitna izjava ambasadora Grenela protiv planova za razmenu teritorija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.