KONAČNO NEKE DOBRE VESTI! U srpskim sredinama na Kosovu stanje o koroni je SLEDEĆE
ilustracija, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

korona još nije stigla do srba na kim

KONAČNO NEKE DOBRE VESTI! U srpskim sredinama na Kosovu stanje o koroni je SLEDEĆE

Oko 100 osoba je u samoizolaciji, 11 osoba je testirano, osam je negativno, a u sredu stizu ostala tri rezultata

Objavljeno:

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nema zaraženih korona virusom, oko 100 osoba je u samoizolaciji, 11 osoba je testirano, osam je negativno, a u sredu stizu ostala tri rezultata, rečeno je danas na konferenciji za novinare u severnoj Kosovksoj Mitrovici povodom pandemije korona virusa.

Predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da će se, ako građani i dalje budu samodisciplinovani u izolaciji, problem laše prevazići, prenosi portal Kosovo onlajn.

"Apel i preporuka Kriznog štaba i svih nadležnih jeste da se bez preke potrebe ne treba kretati po gradu, kućna izolacija jedini je spas i tako ćemo da prebrodimo svi zajedno ovu muku koja nas je sve zadesila", rekao je Spirić i istakao da nema mesta panici.

On je dodao da Opština Kosovska Mitrovica u saradnji sa JKP "Standard", Direkcijom za građevinsko zemljište i Direkcijom za stambeni i poslovni prostor vrši dezinfekciju i deratizaciju zgrada u gradu i apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mera.

Epidemiolog Aleksandar Antonijević rekao je da je epidemiološka situacija dobra.

"Ono što je najbitnije, nemamo potvrđenih slučajeva zaraze na teritoriji Kosova i Metohije i trudićemo se da tako i ostane. Radimo punom parom, ne stoji se 24 sata smo dostupni, prisutni smo svuda, ko god nas pozove i od pacijenata i u do movima zdravlja, idemo, radimo, uzorkujemo, procenjujemo situaciju, pratimo kontakte, osobe pod nadzorom", rekao je Antonijević.

Infektolog Danica Radomirović rekla je da na infektivnom odeljenju nema ni jednog pacijenta sa sumnjom na korona virus.

"Par osoba koje su bile suspektne na korona virus, koje su dolazile iz nekog područja zaraženog korona virusom pre svega iz inostranstva, testirali smo zahvaljujući Zavodu za javno zdravlje, dobili smo negativne rezuletate. Juče smo testirali tri osobe, čiji su uzorci danas poslati na Torlak, u toku sutrašnjeg dana očekujemo rezultate", rekla je Radomirovićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.