CIA SABOTIRALA ISTRAGU NAPADNUTOG SRPSKOG AUTOBUSA NA KOSOVU: Bivši pripadnik KFORA SVE OTRIO
Kfor / Ilustarcija, Foto: AP / Darko Vojinović

OTKRIVENO

CIA SABOTIRALA ISTRAGU NAPADNUTOG SRPSKOG AUTOBUSA NA KOSOVU: Bivši pripadnik KFORA SVE OTRIO

U predavanju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, Kaš, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera

Objavljeno:

Bivši pripadnik Kfora na Kosovu, norveški oficir Kristijan Kaš, izjavio je danas da je američka CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" 2001. na Kosovu i da je optuženog za taj napad, člana tzv. OVK Fljorima Ejupija, pustila iz svoje baze Bondstil.

Kako prenosi Kosovo onlajn, u predavanju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, Kaš, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera.

"Mekalister je spreman da dođe u Srbiju i svedoči", dodao je Kaš i istakao da bi SAD trebalo da se zbog toga izvine Srbiji.

On je takođe rekao da je protiv podele Kosova, čak i ako je to uslov za evropske integracije Srbije.

Kaš je pohvalio francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog toga što je sprečio započinjanja pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, jer je tako, kako je ocenio, "sprečeno opkoljavanje Srbije”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.