KURTIJU SE CRNO PIŠE: Odlazak Amera sa Kosova velika pretnja, EVO ZAŠTO SE TOGA PLAŠI UŽASNO!
Foto: AP/Visar Kryeziu

ozbiljno

KURTIJU SE CRNO PIŠE: Odlazak Amera sa Kosova velika pretnja, EVO ZAŠTO SE TOGA PLAŠI UŽASNO!

Ukoliko Kurti bude tvrdoglav, pretnja bi mogla da se realizuje

Objavljeno:

Najava Vašingtona da povuče svoje trupe sa Kosmeta, ukoliko vlasti u Prištini, na čijem je čelu Aljbin Kurti, ne povuku takse na robu iz centralne Srbije, dosad je najozbiljnija pretnja SAD svojim dugogodišnjim miljenicima u lažnoj državi.

Dok s jedne strane neki stručnjaci ocenjuju da je to samo vid pritiska i da nije realno da se američke trupe povuku, drugi smatraju da je ovo ubedljivo najozbiljnija pretnja koja je iz Vašingtona upućena Prištini i da bi, u slučaju da Kurti bude tvrdoglav, mogla i da se realizuje.

- Pretnja premijeru Aljbinu Kurtiju da će SAD povući svoje oružane snage sa Kosova ako ne ukinu takse najozbiljnija je bezbednosna pretnja vlastima lažne države. Mislim da je poruka jasna, odlučna i nedvosmislena, te da će takozvana vlada Kosova već u narednim danima američki zahtev sprovesti u delo jer su svesni da bi bez američke podrške njihov san o državnosti i nezavisnosti nestao preko noći - ističe Bjegović.

Dodaje da bi u ovom slučaju, ako bi bezbednost Srba na Kosovu bila ugrožena, Srbija mogla uputiti svojih 1.000 pripadnika snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 da obezbede mir i sigurnost.

Nije prvi put da se pominje slična mogućnost. Naime, i pre nekoliko meseci se spekulisalo da Amerikanci razmatraju uklanjanje kampa Bondstil sa Kosova, ukoliko političko rukovodstvo u Prištini nastavi da se inati u pogledu ukidanja taksi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.