POLITIČARI NA KOSOVU PROGOVORILI O TAKSAMA: Pažljivo pročitajte šta su imali da kažu!
Foto: Profimedia

čeka se povoljan trenutak

POLITIČARI NA KOSOVU PROGOVORILI O TAKSAMA: Pažljivo pročitajte šta su imali da kažu!

Abraši: Bez dijaloga nema ni dogovora

Objavljeno:

Ukidanje sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije je pitanje dana, uz uvođenje recipročnih mera koje će biti postepene, ali sveobuhvatne, poručili su danas predstavnici dveju vladajućih stranaka - Pokreta Samoopredeljenje i DSK.

Predstavnici dveju stranaka su to poručili na okruglom stolu u organizaciji kosovskog Demokratskog instituta (KDI) održanom na temu „"Dijalog između Kosova i Srbije: Šta nakon formiranja nove vlade i učešća SAD", prenela je prištinska Koha.

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Artan Abraši rekao je da nova vlada treba ozbiljno da shvati jasne principe dijaloga sa Beogradom.

Abraši je ocenio da je sada povoljan trenutak da Priština postavi neka načela, jer, kako je rekao, bez dijaloga nema ni dogovora.

- Ne verujemo da se složeni problemi mogu rešiti jednostavnim i brzim rešenjima - kazao je Abraši.

Šef poslaničke grupe DSK-a, Arben Gaši, bio eksplicitniji rekavši da kada pitanje ukidanja taksi treba rešiti recipročenim merama, ali i da treba biti oprezan da to ne ometa nastavak dijaloga.

On je rekao da mere reciprociteta možda neće biti odmah sprovedene u potpunosti, jer je reč o složenoj meri, ali će, kako je rekao, biti postupne i sveobuhvatne.

- Mi kao vladajuća koalicija pokušavamo da ukinemo takse da bismo međunarodnoj zajednici dali šansu da olakša nastavak dijalog sa Srbijom. Imamo zahteve za uspostavljanje reciprociteta, ali to ne bi trebalo da spreči dijalog. Nakon ukidanja taksi pružićemo šansu dijalogu koji treba da bude dobro pripremljen u dogovoru sa opozicjom- rekao je.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj je ostao pri stavu te stranke da bi ukidanje taksi trebalo samo staviti na sto samo uz, kako je naveo, obostrano priznanje.

Član Socijaldemokratske inicijative, Hadži Šalja, takodje je bio skeptičan u pogledu mera reciprociteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.