MUSTAFA OPALIO STRAŠNU ŠAMARČINU KURTIJU: Ovaj ČOVEK će VLADATI KOSOVOM iz DRUGOG PLANA
Prištinski dnevnik podseća da je PS inistirala na ministarstvu unutrašnjih poslova, Foto: Printscreen

neverovatan obrt

MUSTAFA OPALIO STRAŠNU ŠAMARČINU KURTIJU: Ovaj ČOVEK će VLADATI KOSOVOM iz DRUGOG PLANA

Mustafin potez doživljava se kao snažna poruka premijeru Kurtiju da neće moći da dominira vladom

Objavljeno:

Predsednik Demokratskog Saveza Kosova Isa Mustafa napravio je taktički potez time što je predložio Agima Veljiua za ministra unutrašnjih poslova, čime je lider DSK od samog početka udario na predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, poslavši u kabinet vlade čoveka za koga u Samoopredeljenju nema ni jedne simpatije, procenjuje Ljajmi.

Prištinski dnevnik podseća da je PS inistirala na ministarstvu unutrašnjih poslova te da je ono "jabuka razdora" u koalicionim pregovorima između Mustafe i Kurtija.

Mustafin potez doživljava se kao snažna poruka premijeru Kurtiju da neće moći da dominira vladom, već će sarađivati sa nekim ko je poznat kao jak čovek i zbog moći koju ima u DSK na terenu.

Agim Veljiu bio je jedini glas unutar DSK-a koji se protivio koaliciji sa Samoopredeljenjem, insistirajući na tome da je podela vlasti između dve stranke trebala da uravnoteži građansku volju izraženu 6. oktobra na izborima.

Komentarišući izjavu Veljiua, koji je izrazio pesimizam u pogledu postizanja sporazuma sa PS-om, Aljbuljena Hadžiu iz Samoopredeljenja ranije je izjavila:

Već znamo stavove Agima Veljiua i ne očekujemo negov, već stav Glavnog odbora".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.