DAN ŽALOSTI NA KOSOVU ZBOG TAČIJEVE SMRTI: Zastavu spustili na POLA KOPLJA!
Hašim Tači, Foto: Tviter

tuga

DAN ŽALOSTI NA KOSOVU ZBOG TAČIJEVE SMRTI: Zastavu spustili na POLA KOPLJA!

U žalosti je

Objavljeno:

Predsednik Kosova Hašim Tači proglasio je četvrtak, 30. januar danom žalosti na Kosovu zbog pogibije policajca Samija Tačija koji je stradao na dužnosti u prizrenskom selu Žur. Tači je policajca, koji je sinoć stradao prilikom detonacije eksplozivne naprave, proglasio "herojem Kosova".

"U skladu sa zakonom, na dan žalosti, koji je proglašen radi izražavanja poštovanja za delo policajca Sami Tačija, državna zastava će biti spuštena na pola koplja u svim državnim objektima Republike Kosovo u zemlji i inostranstvu", kaže se u odluci o proglašavanju dana žalosti.

U eksploziji za sada nepoznate naprave u selu Žur u Prizrenu stradao je policajac Specijalne jedinice protiv droge Sami Tači, dok su ranjena još dva pripadnika policije i jedna maloletna osoba iz porodice u čijoj je kući došlo do eksplozije.

Prema do sada poznatim informacijama, porodica sada uhapšenog Irana Badalaja je pozvala policiju zbog nasilja u porodici i korišćenja narkotika. Na poziv je reagovala jedinica iz Regionalne policije u Prizrenu, dok je istovremeno sa njom na lice mesta izašla i jedinica za borbu protiv droge. Pripadnici te jedinice su pokušali da udju u napušteni deo kuće ali je prilikom otvaranja vrata došlo do eksplozije u kojoj je Tači poginuo.

Badalaj je uhapšen tokom akcije policije a nadležno tužilaštvo odredilo mu je zadržavanje od 48 časova posle čega će biti predat sudu koji će odlučiti o zahtevu za pritvor od 30 dana.

Prema informacijama prištinskih medija, Badalaj je poznat po mnogobrojnim krivičnim delima a protiv njega Osnovni sud u Prizrenu vodi šest predmeta. Policajac Sami Tači sahranjen je danas uz najviše počasti u rodnom selu Škaršnik u opštini Mališevo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.