Bivši fudbaler Partizana oduševljen prijemom Kosova u UEFA!

Vokri progovorio

Bivši fudbaler Partizana oduševljen prijemom Kosova u UEFA!

Posle kršenja statuta UEFA i prijema takozvane države Kosovo u kontinentalnu kuću fudbala, javio se i predsednik saveza ove nepriznate zemlje
Objavljeno: 19:08h

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je danas da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) istorijski trenutak. - Bićemo u mogućnosti da okupimo ljude kroz fudbal, kako na terenu, tako i van njega. To je naša vizija za budućnost kao 55. članica UEFA - rekao je Vokri posle glasanja na Kongresu UEFA u Budimpešti.

Fonet
Kosovo je od 2008. godine i proglašenja nezavisnosti pokušalo da postane član UEFA i Svetske fudbalske federacije (FIFA).UEFA je na današnjem Kongresu priznala Kosovo većinom glasova, iako je prethodno odbijeno da se promeni Statut koji bi dozvolio prijem iako nije članica Ujedinjenih nacija. Slučaj je podržan u UEFA pošto je FIFA 2014. dozvolila Kosovu da igra međunarodne prijateljske utakmice, osim protiv bivših jugoslovenskih republika. Kosovo će moći da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ako postane član FIFA. Vladajući savet FIFA sastaće se u ponedeljak u Meksiku. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.