UHAPŠEN POZNATI ALBANSKI POLITIČAR: Proneverio na HILJADE EVRA, evo i na koji NAČIN
Završio u ćorki: Kujtim Gashi, Foto: Printscreen

konačno dolijao

UHAPŠEN POZNATI ALBANSKI POLITIČAR: Proneverio na HILJADE EVRA, evo i na koji NAČIN

On se sumnjuči da je bez tendera, zaključio ugovore o emitovanju i ponovnom prenosu sednica Skupštine opštine Prizren

Objavljeno:

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu, Odeljenje za teška krivična dela, podiglo je juče optužnicu protiv K.G. koji se sumnjiči da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a prištinska Koha tvrdi da je u pitanju odlazeći kosovski ministar kulture Kujtim Gaši.

Optuženi K.G. tereti se da je od 2015. do oktobra 2016. godine, dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Prizren, prekoračio službena ovlašćenja zloupotrebljavajući javnu imovinu u svrhu pribavljanja koristi za pravna lica TV „Besa“ i TV „Opinion“, piše Kossev.

On se sumnjuči da je bez tendera, zaključio ugovore o emitovanju i ponovnom prenosu sednica Skupštine opštine Prizren, sa TV „Besa“ 08.01.2015, u iznosu od 250 evra za svaku sednicu, dok je isplata za ove usluge tokom 2016. iznosila 1.750 evra.

Optuženi je zaključio i ugovor sa drugom televizijom, TV „Opinion“, 08.01.2015. godine, kojoj je isplaćivano 400 evra za emitovanje sednica Skupštine opštine, a tokom 2015. i 2016. godine isplaćena su im sredstva u iznosu od 6.700 evra.

Ovim dvema televizijama ukupno je uplaćeno 8.450 eura, čime je prekršen Zakon o javnim nabavkama, Zakon o upravljanju javnim finansijama i odgovornostima kao i Uredba trezora o trošenju javnog novca, te je ovim radnjama okrivljeni K.G. počinio elemente krivičnog dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, navodi taj portal.

BONUS VIDEO:

UBISTVO U ZEMUNU: Ubijen vlasnik kozmetičkog salona u Ulici 22. oktobra (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.