PACOLI JE MOĆNICIMA DAVAO MILIONE, UZIMAO JE KOMPJUTERE I NAMEŠTAJ! Ovo su DETALJI kupovine LAŽNOG priznanja Kosova
Bedžet Pacoli ispred svog aviona, Foto: Printscreen

OTKRIVAMO!

PACOLI JE MOĆNICIMA DAVAO MILIONE, UZIMAO JE KOMPJUTERE I NAMEŠTAJ! Ovo su DETALJI kupovine LAŽNOG priznanja Kosova

Evo kako su kupljeni glasovi za priznanje tzv Republike Kosovo

Objavljeno:

Afera kupovine priznanja tzv Republike Kosovo zapanjila je svet, a na videlo je izašlo sve, pa i to kako je Priština nudila milione evra, kompjutere, luksuzni nameštaj i mnoge druge stvari kako bi izdejstvovala taj glas.

Hapšenje Ahmeda Šahida, nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Maldiva, pod optužbom da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara, a kako bi ta zemlja 2009. godine priznala nezavisnost Kosova, samo je pokrenula istragu o lažnim priznanjima tzv Republike Kosovo.

Kako saznaje Espreso vrh ledenog brega vodi do najbogatijeg Albanca Bedžeta Pacolija koji je dao milione, kako Maldivima, tako i drugim zemljama za priznanje tzv Republike Kosovo.

Naime u predlogu podnetom parlamentu Maldiva, navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo.

Podsetimo Maldivi su priznali Kosovo u februaru 2009. godine, skoro godinu dana posle jednostranog proglašenja nezavisnosti.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

- Koristio sam svoja lična sredstva za lobiranje za priznavanje nezavisnosti Kosova - rekao je predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli.

- Dok sam bio u opoziciji, osigurao sam 43 priznanja svojim sredstvima i još mnogo puta bih to uradio - rekao je Pacoli na skupu u Gnjilanu, prenosi RTK.

Ipak, Maldivi nisu jedina zemlja koja je pristala na pare jer postoje indicije da je Priština Izraelu nudila da otvore ambasadu u Jerusalimu ako ih priznaju.

Javno je rečeno i da je pola miliona evra nuđeno Kongu, a putovalo se Pacolijevim avionom.

Pacoli se svojevremeno javno pohvalio kako je uspeo da izdejstvuje da Mali prizna tzv. Kosovo.

Ta nezavisnost je plaćena – komjuterima. Da bi uzdigao sebe pred kosovskom javnišću, danas glasni Pacoli koji optužuje za mito i korupciju tada je rekao:

- Prošle godine je bivši predsednik Malija obećao da će priznati Kosovo... Ali onda je došlo do puča... Dok sam bio na odmoru, pozvao me je moj savetnik i obavestio da je nova vlast u Maliju zamolila da im pomognemo u opremanju rezidencije i kabineta jer se predsednik vratio iz Pariza i nema osnovne uslove za rad pošto je sve uništeno u sukobima. Tražili su deset kompjutera i nešto nameštaja. Kada sam se vratio sa odmora, dobio sam informaciju da je došlo do priznanja – pohvalio se tada Pacoli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.