KURTI JE O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA IZJAVIO NEŠTO ZAISTA SRAMOTNO! Niko nije mogao da veruje šta izgovara
Oliver Ivanović i Aljbin Kurti, Foto: Profimedia, EPA/Valdrin Xhemaj

TEŠKE REČI

KURTI JE O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA IZJAVIO NEŠTO ZAISTA SRAMOTNO! Niko nije mogao da veruje šta izgovara

Ovo je zaista grozno

Objavljeno:

Predsednik Samoopredeljenja i, kako se očekuje, budući premijer Kosova, Aljbin Kurti govorio je za N1 televiziju o ukidanju taksi i rekao da će ih Kosovo prvo zameniti "reciprocitetom", pa tek onda ukinuti, a zatim dobro pripremiti dijalog.

Aljbin Kurti je rekao da će se zalagati da institucije Kosova i međunarodne zajednice razjasne ubistvo Olivera Ivanovića.

"S ubistvom Olivera Ivanovića prvi put se desilo u istoriji Kosova da je ubijen Srbin na Kosovu, a da nije bilo nijednog Srbina na Kosovu da kaže da su to uradili Albanci, to je prvi put. Jako je čudno da u Severnoj Mitrovici gde ima najviše kamera po kvadratnom metru, nije moguće utvrditi ko je to počinio", kazao je.

On je rekao da je razočaran kosovskim institucijama i Euleksom i onima koji "gledaju te kamere" i da je taj slučaj "mnogostruki neuspeh svih, i kosovskih i međunarodnih mehanizama".

Objašnjavajući zašto Ivanovića smatra ratnim zločincem, Kurti je rekao da je to tvrdio i Bernar Kušner u svojoj knjizi, a "on je dobro poznavao situaciju jer je bio šef Unmika 2000". "Ivanović je bio među čuvarima mostova… on nije krio da je bio u paramilitarnim jedinicama...", dodao je Kurti.

Kurti je rekao da će se zalagati da se svi zločini na Kosovu istraže.

"Prošlost ne prolazi lako i da je ona uvek i u sadašnjosti, a da bismo krenuli sigurno dalje prema miru u regionu i budućnosti ka EU, moramo da se sučeljavamo sa prošlošću, bilo je zločina na Kosovu prema Srbima, i ja ću se zalagati za to, jer zločin ne zastareva, da imamo normalne sudove koji će osuditi i Albance koji su ubijali Srbe", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.