PACOLIJEVA ZMIJSKA PORUKA ZA VUČIĆA: O tri stvari nećemo da pričamo
Bedžet Pacoli, Foto: Beta/Bor Slanasta

NOVE PROVOKACIJE

PACOLIJEVA ZMIJSKA PORUKA ZA VUČIĆA: O tri stvari nećemo da pričamo

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak

Objavljeno:

Bivši šef kosovske diplomatije i predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kazao je da se sa Srbijom o svemu može razgovarati, samo ne o tri stvari, a to su, kako je naveo, nezavisno Kosovo, Ustav Kosova i granica.

On je za tv Face iz BiH rekao i da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku.

"Vučiću imate samo jednu šansu, da priznate Kosovo. To je realnost. Ta država je rođena i nema vraćanja nazad. To je jedino rešenje, a sve ostalo će ići lakše", kazao je Pacoli.

Naglasio je da je to isto poručivao i Slobodanu Miloševiću ranije, potencirajući da je tzv. Kosovo davno rođena država. Smatra i da je priča o razgraničenju između Srbije i Kosova u smislu razmene teritorija "nemoguća i vrlo opasna".

Pacoli je takođe izneo ideju o stvaranju slobodne ekonomske zone koja bi obuhvatala, kako je naveo, deo južne Srbije, sever Kosova i Sandžak.

On je rekao da bi to bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU kada je u pitanju infrastruktura.

"Doveli bismo globalne kompanije, imali simboličan porez i za pet šest godina bi mogli zaposliti 300.000 ljudi", objasnio je Pacoli.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.