KOSOVO GORI, OTKRIVENO KOLIKO JE HARADINAJ POTROŠIO NA RUČKOVE! Albanci BESNI na svog bivšeg vođu
Za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra, Foto: Printscreen

neviđeno

KOSOVO GORI, OTKRIVENO KOLIKO JE HARADINAJ POTROŠIO NA RUČKOVE! Albanci BESNI na svog bivšeg vođu

Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama

Objavljeno:

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili gotovo 700.000 evra samo na ručkove, piše prištinska Koha.

Navodi se da je tačan iznos tog troška 672.223 evra, kao i da je za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.

Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama.

Koha piše da nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, te da su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana.

Navodi se i da dostavjeni podaci nisu u skladu sa zahtevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje ukljucuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet premijera je potrošio ukupno 4,885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga - 688.224,39 evra.

BONUS VIDEO:

Gužva na raskrsnici Omladinskih brigada i Bulevara heroja sa Košara (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.