OSMANIJEVA LUPILA KONTRU KURTIJU: Glasovi SRPSKE LISTE su VAŽNI, moramo poštovati USTAV
Ne bismo mogli postići dobar dogovor bez podrške Bele kuće, Foto: Printscreen

PREOKRET

OSMANIJEVA LUPILA KONTRU KURTIJU: Glasovi SRPSKE LISTE su VAŽNI, moramo poštovati USTAV

Trebali bismo imati na umu njihove glasove, tako kaže i naš Ustav

Objavljeno:

Kandidatkinja DSK za premijera Vjosa Osmani, istakla je da će razgovori sa Samoopredeljenja biti gotovi do novembra i da će zajedno imati 61 ili više poslanika i dodala: Zajedno sa manjinom postićićemo stabilnu vladu sa 2/3 glasova.

"Ministri ne moraju da budu iz Srpske liste, međutim svakako da su potrebni njihovi glasovi da se predlog usvoji. Važno je razgovarati sa svima, uključujući i Srpsku listu. Ako su oni većina od 10 mesta srpskih poslanika, trebali bismo imati na umu njihove glasove, tako kaže i naš Ustav", kazala je Osmani.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Trampa za dijalog između Kosova i Srbije Ričardom Grenelom, Osmani je istakla da bez podrške SAD Kosovo ne može postići dobar konačni sporazum sa Srbijom.

"Zajedno s predsednikom Mustafom juče smo se susreli s ambasadorom Grenelom, kao Trampovim predstavnikom za dijalog. To pokazuje veću predanost SAD da se krene napred sa postizanjem sporazuma, međutim nisam sigurna da će se to dogoditi pre marta. Međutim, nije potrebno da se dogovor postigne do marta, već da se pokaže spremnost da se što pre nastavi dijalog. S obzirom na kontekst odnosa između Kosova i Srbije, potrebno nam je vreme da konačni sporazum bude sporazum koji štiti naše interese. Naš zadatak će biti da zaštitimo interese Kosova i da takav sporazum garantuje mir i stabilnost u regionu“, kazala je ona.

Kandidatkinja DSK-a za premijera navodi da istorija pokazuje da Kosovo nikada nije moglo, niti bi opstalo bez američke podrške.

Ne bismo mogli postići dobar dogovor bez podrške Bele kuće. Moramo da obnovimo mostove prijateljstva koji su nažalost oštećeni, jer ti odnosi su za nas od vitalnog značaja. Tokom poslednje vlade ovi odnosi su definitivno narušeni, DSK kao prioritet ima jačanje tih odnosa, kako bi smo od SAD imali stopostotnu podršku", dodala je ona.

Komentarišući jučerašnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, Osmani kaže da je ideja o balkanskom mini šengenu, velika greška.

Mislim da je velika nesreća to što se dogodilo. Ne znam da li se premijer Rama konsultovao sa bilo kim na Kosovu pre nego što je postigao takav sporazum", rekla je Osmani.

Ona je ocenila da je dosadašnji cilj Kosova bio da bude prihvaćeno u svim regionalnim inicijativama.

Pored toga, vidimo da Srbija ne samo što opstruira Kosovo, već nas i Albanija ignoriše u ovom slučaju. Apsolutno je pogrešno da Albanija pristane da postigne sporazum u kojem Kosovo nije stranka, čak ni kao nezavisna država", rekla je Osmani.

BONUS VIDEO:

JEZIVO! Dušica Lazić gledala je ROĐENIM OČIMA KAKO JOJ KRADU BEBU: Pred bolnicu u Kruševcu došao je auto iz Nemačke, dete su odneli tim kolima! Sutra sam pitala doktora gde mi je beba, a ON JE POČEO DA ME ŠAMARA! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.