HRVATI SU ALBANCIMA ZBOG SRPSKE ZASTAVE DALI JEZIVO OBEĆANJE: Kada shvatite o čemu se radi, bićete u šoku!
HRT izveštavao sa kosovskih izbora uz srpsku zastavu, Foto: Printscreen/Facebook/app-facebook Ermina Lekaj Prljaskaj

skandal

HRVATI SU ALBANCIMA ZBOG SRPSKE ZASTAVE DALI JEZIVO OBEĆANJE: Kada shvatite o čemu se radi, bićete u šoku!

Ermina Lekaj Prljaska je na Fejsbuku objavila o čemu su razgovarali sa čelnicima HRT-a

Objavljeno:

Hrvatska radio-televizija je izbore na KiM najavila - srpskom zastavom. Sve vreme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

Zagrebački portal "Indeks" navodi da je to naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila poslanica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Ermina Lekaj Prljaska je na Fejsbuku objavila o čemu su razgovarali sa čelnicima HRT-a, tačnije šta su ona i Gezim Kasapolli zatražili od HRT-a.

- Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koje su obećali uputiti ambasadi Republike Kosova, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice zaposlenih koji su 'nehotice' napravili propust! Nadalje, HRT će pozvati kao goste informativno političkog programa Gezima Kasapollia i mene kao poslanicu za albansku nacionalnu manjinu te će jedna ekipa HRT-a posetiti Kosovo i snimiti jednu dokumentarno-edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas. Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK - televizija sa Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta - napisla je Ermina Lekaj Prljaska.

"Indeks" ocenjuje da, ukoliko su tačni navodi poslanice, ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.