ALBANCI PREDALI POSMRTNE OSTATKE PORODICE ŠUTAKOVIĆ: Njih su LIKVIDIRALI HARADINAJEVI KRVNICI
Nakon pomena, posmrtni ostaci Šutakovića biće preneseni u Andrijevicu, Foto: Printscreen

konačno

ALBANCI PREDALI POSMRTNE OSTATKE PORODICE ŠUTAKOVIĆ: Njih su LIKVIDIRALI HARADINAJEVI KRVNICI

Kolona vozila sa kovčezima Šutakovića potom se uputila ka Beranama

Objavljeno:

Kovčezi sa posmrtnim ostacima petočlane familije Šutaković iz Đakovice, Nedeljka (63), njegove supruge Darinke-Dare (59) i njihove dece Aleksandra (17), Đorđa (16) i Radomana (13), koje su zločinci Ramuša Haradinaja posle kidnapovanja svirepo likvidirali u junu 1999. godine, predati su članovima porodice na graničnom prelazu Kula, u opštini Rožaje.

Kolona vozila sa kovčezima Šutakovića potom se uputila ka Beranama, gde će u katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke pomen kosmetskim mučenicima držati episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom.

Nakon pomena, posmrtni ostaci Šutakovića biće preneseni u Andrijevicu, gde će po želji rodbine biti sahranjeni u zavičaj svoje majke Darinke-Dare, rođene u Konjusima iznad Andrijevice.

Ostaci tela nesrećnih Šutakovića, koji su stradali samo zbog toga što su bili Srbi i vere pravoslavne, pronađeni su u junu prošle godine, u masovnoj grobnici na periferiji Đakovice, na lokaciji "Bunker", zajedno sa ostacima brojnih Srba iz Đakovice, koji su likvidirani.

Konačna DNK identifikacija sprovedena je u Hagu u martu 2019. godine, kojom je potvrđen identitet ovih nevinih žrtava.

Predaju posmrtnih ostataka porodice Šutaković, vlasti samoproglašene "države Kosovo", ometale su iz petnih žila i prolongirale nekoliko puta.

BONUS VIDEO:

Gru

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.