OVO JE SIN RAMUŠA HARADINAJA: Na Kosovu je zbog njega upravo izbio SKANDAL!
Porodica Haradinaj na početku školske godine, Foto: Printscreen

što mu je ovo trebalo?

OVO JE SIN RAMUŠA HARADINAJA: Na Kosovu je zbog njega upravo izbio SKANDAL!

Haradinaj je, iako je ova gimnazija bila privatna, odlučio da je pomogne državnim novcem

Objavljeno:

Odlazeći premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj objavio je danas da je njegov najstariji sin Džini krenuo u srednju školu "Lojola" u Prizrenu. Što ne deluje kao slučajnost.

Pre godinu dana, Haradinaj je, iako je ova gimnazija bila privatna, odlučio da je pomogne državnim novcem. Vlada Kosova na čelu sa Haradinajem 2018. godine u oktobru je odlučila da je podrži sa oko 659.000 evra, a odluku je potpisao lično Haradinaj.

Takva akcija Vlade Kosova usledila je nakon što je objavljeno da škola ima finansijski problem, piše lajmi.net.

Od 659 hiljada evra ovog iznosa koje je dodelila Vlada Kosova, 308.858.54 evra otplaćuje se za nadoknadu plata saradnika ove gimnazije, dodatnih 300.000 evra ide za osnivanje i funkcionisanje profesionalne srednje škole "Loiola Vocational", dok 50.000 evra ostaje za godišnje troškove ove škole od 2019. godine.

Iako je najavio da se njegov sin kreće u „Lojolu“, Haradinaj je takođe rekao da je njegovo ulaganje omogućilo podizanje kvaliteta ove ustanove.

Prvog dana nove školske godine, zajedno sa Džinijem, koji kreće u novu fazu obrazovanja u gimnaziji Lojola. Postigli smo dostignuća u unapređenju kvaliteta obrazovanja u zemlji, unapređenju nastavnih planova i programa i moderne infrastrukture i nezaustavljivo ćemo raditi na tome da naša škola postane evropski model i standarda. Čestitke deci koja danas prvi put sede u školskim klupama i dobrom radu nastavnika kao suvozača na putu znanja “, napisao je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

Kazahstanke lude za Srbima!

(Espreso.co.rs/Lajmi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.