VESELJI NE PRESTAJE DA PROVOCIRA: Okačio sliku sa Novog Brda, izjavom lupio NOVU ŠAMARČINU SRBIJI (FOTO)
Novo Brdo je DRAGULJ NAŠE KULTURNE BAŠTINE, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC, Printscreen

STRAŠNO!

VESELJI NE PRESTAJE DA PROVOCIRA: Okačio sliku sa Novog Brda, izjavom lupio NOVU ŠAMARČINU SRBIJI (FOTO)

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima policije tzv. Kosova u podnožju tvrđave

Objavljeno:

Predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog zastave tzv. Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo, kao i na policiju i druge institucije koje se, kako je rekao, "brinu o kosovskim dragocenim spomenicima".

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vekovima služilo kao raskrsnica civilizacija. Još sam ponosniji na prelepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocenim spomenicima", napisao je Veselji u svojoj provokativnoj poruci na Fejsbuku.

"Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasleđe", poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima policije tzv. Kosova u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva zastava tzv. Kosova na srednjovekovnom srskom spomeniku.

- Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politički instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik - dodao je Veselji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.