HARADINAJ LIKUJE! Zahvalio se Borisovu zbog izjave o Kosovu i ŠAMARA SRBIJI
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Armenija Zajmi

Reakcija

HARADINAJ LIKUJE! Zahvalio se Borisovu zbog izjave o Kosovu i ŠAMARA SRBIJI

Boriosv je rekao da bi Borel trebao da zastupa stav cele EU

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj, samoproglašeni „premijer“ takozvanog Kosova, zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na „principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice“, prenosi „RTK2“ na srpskom jeziku.

Navodi se i da je Haradinaj ocenio — „da odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan“.

- Kosovo je važan deo ovog procesa i biće uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom, što prevazilazi mentalitet prošlog veka, koji je i uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao dela evropske porodice — EU ne može biti potpuna - napisao je Haradinaj na svom profilu na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju, nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, koji je održan u okviru Berlinskog procesa, da bi Žozep Borel, kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira na to što Španija ne priznaje samoproglašenu nezavisnost takozvanog Kosova, druge države članice priznaju, pa bi u skladu sa tim trebalo i on da postupa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.