CIA JE OBUČAVALA UBICU OLIVERA IVANOVIĆA, POBEGAO JE IZ BONDSTILA I SEJAO SMRT! On je NAJSTRAŠNIJA ZVER na Kosovu
Fljorim Ejupi, Foto: Prentscren

SAZNAJEMO!

CIA JE OBUČAVALA UBICU OLIVERA IVANOVIĆA, POBEGAO JE IZ BONDSTILA I SEJAO SMRT! On je NAJSTRAŠNIJA ZVER na Kosovu

Opasan čovek...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je Fljorima Ejupija u kontekstu ubistva Ivanovića, a kako Espreso saznaje njegovi kraci vode do CIA, ali i tzv Gospodara Kosova Kadrija Veseljija.

Ejupi je medijima do objavljivanja njegove umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića najviše bio poznat kao "bombaš iz Podujeva", a bio je jedini osumnjičeni za postavljanje bombe pod autobus "Niš ekspresa", u kojem je 2001. godine poginulo 12, a ranjeno 43 Srba.

Ejupi je tada na osnovu DNK tragova bio uhapšen, ali je misteriozno pobegao iz američke baze "Bondstil".

Prema saznanjima našeg portala za njegov nestanak bila je najzaslužnija CIA, a to je javno izrekao prvi imenovani međunarodni sudija u kosovskom pravosuđu, Kristen Karphamer koji je tvrdio da su agenti CIA obučavali ovog teroristu.

Na Kosovu je Ejupi poznat kao plaćeni ubica, ali i kao deo grupe grupe koja je, navodono, organizovala pogrom Srba u martu 2004. godine.

foto: Zoran Šaponjić / EPA / Printscren

On je, prema navodima kosovskog tužilaštva, svojevremeno trebalo da za četvrt miliona evra ubije Džavita Halitija, nekada Tačijevog čoveka za vezu s ogrankom OVK u Albaniji, a danas potpredsednika parlamenta u Prištini.

Upravo je ta kriminalna grupa, formirana krajem 2001. godine odgovorna za organizaciju martovskog pogroma, tvrdio je njen bivši pripadnik i svedok prištinskog Specijalnog tužilaštva Škumbin Mehmeti.

Klan je postojao sve do 2014. godine, uz podršku "ratnih stranaka" i "velikih porodica" i izveo je niz političkih ubistava.

Ejupi se lično sumnjiči za ubistva dvojice bliskih saradnika Ibrahima Rugove - Tahira Zemaja i Džemaila Mustafe, kao i za likvidacije pripadnika kosovske policije Bajrama Kičmarija i pripadnika Unmikove policije Koje Esumana.

Mehmeti je, prema pisanju albanskih medija s KiM, bio spreman da svedoči da je Ejupi u slučaju "Niš ekspres" imao direktnu podršku Kadrija Veseljija, ali je od tog svedočenja odustao.

Ejupi je nakon nestanka sa Kosova kobne noći otišao u Nemačku i pod stalnom je prismotrom bezbednjaka iz Berlina, te nije ne moguće, kako saznajemo da se sada njima priklonio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.