RUS IZ UNMIKA KOJEG SU ALBANCI BRUTALNO PRETUKLI PUŠTEN SA VMA! Evo u kakvom je STANJU!
Državljanin Rusije i član misije UN (Unmik) Mihail Krasnoščeko otpušten je iz bolnice, Foto: Zoran Šaponjić

NAPOKON

RUS IZ UNMIKA KOJEG SU ALBANCI BRUTALNO PRETUKLI PUŠTEN SA VMA! Evo u kakvom je STANJU!

Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, pritvoren 28. maja i teško je pretučen tokom operacije specijalnih snaga kosovskih Albanaca

Objavljeno: 22:28h

Državljanin Rusije i član misije UN (Unmik) Mihail Krasnoščeko, koji je povređen na Kosovu, otpušten je iz bolnice, saopštilo je za Sputnjik Ministarstvo odbrane Srbije.

Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, pritvoren 28. maja i teško je pretučen tokom operacije specijalnih snaga kosovskih Albanaca u srpskim opštinama na severu pokrajine. On je zadobio prelom jagodične kosti i gornje vilice i lečio se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

"Državljanin Rusije pušten je sa VMA 14. juna", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sagovornik agencije razjasnio je da se datum puštanja Krasnoščekova iz bolnice namerno nije objavljivao. Ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Unmik takođe nisu informisali o stanju i napretku lečenja ruskog člana misije Ujedinjenih nacija.

Akcija specijalnih policijskih odreda samoproglašenog Kosova na severu pokrajine počela je 28. maja ujutru, pod izgovorom da je reč o akciji protiv organizovanog kriminala. Kosovska policija je upala na sever Kosova i Metohije u oklopnim vozilima. Lokalni Srbi su postavili barikade na trasama u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku i sukobili se s policijom, nakon čega je došlo do pucnjave.

Nekoliko ljudi je povređeno, među kojima su i trojica policajaca, novinar i dva zvaničnika Ujedinjenih nacija, od kojih je jedan Rus Mihail Krasnoščekov.

Kosovska policija je saopštila da je tokom operacije uhapšeno 19 njenih pripadnika, a vlasti Srbije su navele da je uhapšeno devetoro građana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo je oružane snage Srbije i MUP-a u stanje pune borbene gotovosti.

Strukture kosovskih Albanaca u Prištini 17. februara 2008. godine jednostrano su proglasile nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu republiku ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i veliki broj drugih država.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/rs.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.