SKANDALČINA TRESE KOSOVO: Da li će ovo doći glave Haradinaju?
Ramuš Haradinaj, Foto: gazetaexpress.com

opasno

SKANDALČINA TRESE KOSOVO: Da li će ovo doći glave Haradinaju?

O ovome izveštavaju prištinski mediji

Objavljeno: 13:42h

Nita Himaduna, bivša savetnica premijera tzv. Kosova Ramuša Haradinaja, već tri nedelje je u Konzulatu Kosova u Njujorku, a njeno imenovanje je urađeno potpuno ilegalno, piše Koha Ditore.

Odluka o njenom imenovanju, kako prenosi Koha, primljena je u kancelariji Bedžeta Pacolija, ministra spoljnih poslova tzv. Kosova 15. maja, a stupila je na snagu 1. juna.

- Nita Himaduna se imenuje za konzula Kosova, i služiće u Konzulatu Republike Kosovo u Njujorku sa mandatom od 4 godine. Na kraju mandata, Ministarstvo spoljnih poslova nije u obavezi da je zaposli - piše u odluci, u kojoj se navodi i da će njena plata biti u rangu konzula.

Kako piše Koha, konzuli ne mogu da budu imenovani po politličkoj liniji. Naime, oko 50 odsto glava diplomatskih misija može biti imenovano na ovaj način, a svi ostali moraju da budu diplomate od karijere, i biraju se otvorenim konkursom.

Kako piše Koha, ovo je očigledan primer "udomljenja" partijskih kadrova na visoku diplomatsku poziciju, direktnom intervencijom političke partije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Koha Ditore)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.