NAJBOGATIJI ALBANAC DAO MILIONE KLINTONU DA DOĐE NA KOSOVO! Došao kod PACOLIJA, a zaboleće vas glava od HONORARA
Policajci su već na položajima u centru Prištine, Foto: Printscreen

nema tu ljubavi, samo lova

NAJBOGATIJI ALBANAC DAO MILIONE KLINTONU DA DOĐE NA KOSOVO! Došao kod PACOLIJA, a zaboleće vas glava od HONORARA

Moje ime nije vredelo ni žute pare dok nisam izašao iz Bele kuće, a sada sam milioner

Objavljeno: 14:22h
Dejan Katalina

Bivši američki predsednik, Bil Klinton, došao je na Kosovo gde se vodi kao počasni gost. Na dvadesetogodišnjicu ulaska NATO trupa na Kosovo, govoriće na ceremoniji koju organizuju kosovske vlasti na trgu u Prištini. Dolazi i Medlin Olbrajt, čija će bista takođe biti otkrivena na trgu u Prištini koji će poneti i njeno ime.

Američki zvaničnici koji su postali simbol – za jedne bombardovanja, za druge, slobode, u sredu će u Prištini prisustvovati ceremoniji obeležavanja dvadesetgodišnjice raspoređivanje NATO trupa na Kosovu i održaće govor.

Kosovo 12. juna obeležava 20. godišnjicu raspoređivanja NATO trupa kao događaj kojim je „Kosovo oslobođeno“ od srpskih vlasti. Centralni skup se i obeležava pod nazivom „Za našu slobodu“.

Kosovske vlasti pozvale su građane da u što većem broju prisustvuju ovom događaju u koji počinje u 11 časova na trgu koji sada nosi naziv „Skenderbeg“.

Ovo je četvrti put da Bil Klinton posećuje Kosovo od 1999. godine. On je počasni građanin Kosova koji se smatra najzaslužnijim za kampanju davanja nezavisnosti Kosova, a jedan trg i jedna od glavnih ulica u Prištini nose upravo ime bivšeg američkog predsednika.

Prištinski mediji javljaju da će se prilikom posete Kosovu sastati sa predsednikom Hašimom Tačije i premijerom Ramušom Haradinajom, ali da je njegov glavni domaćin zapravo kontroverzni kosovski biznismen Bedžet Pacoli, inače ministar spoljnih poslova tzv. Kosova.

foto: Printscreen

Jedan od povoda za ove tvrdnje i činjenica da će Klinton odsesti u Pacolijevom luksuznom hotelu u centru Prištine "Swiss Diamond", oko kojih već patroliraju policajci sa psima i pripremaju se za posetu čoveka koji u Prištini ima "svoj" bulevar.

Takođe, opšte je poznato da Klinton nigde ne dolazi da drži govore bez visoke finansijske kompenzacije. Njegova podrška je, dakle, vrlo uslovljena platežnom moći domaćina.

Obezbedio mu i prevoz: Bedžet Pacoli
Obezbedio mu i prevoz: Bedžet Pacolifoto: Printscreen

Klinton svoje govore naplaćuje od 150 do 450 hiljada dolara.

- Moje ime nije vredelo ni žute pare dok nisam izašao iz Bele kuće, a sada sam milioner - rekao je Klinton publici u Kentakiju pre pet godina.

Ne zna se koliki je honorar Klinton dobio kada je preosam godina u Budvi održao govor na skupu kojim se obeležavala petogodišnjica nezavisnosti Crne Gore. Zna se samo da su sa njim mogli na banketu da se slikaju svi koji su bili spremni da plate 850 do 1.150 evra i zna se da je na kraju govora pomešao Crnu Goru sa Makedonijom.

"Vašington post" tvrdi da je zaradio skoro 40 miliona dolara na honorarima za govore samo do 2007. godine. Iako je deo ove zarade otišlo na otplatu 12 miliona dolara nasleđenih iz sudskih sporova koje je vodio tokom devedesetih, većinu novca je donirao Klinton fondaciji.

Nema sumnje da je Pacoli morao da dobro odreši kesu kako bi obezbedio da Klinton dođe u Prištinu, mada se u tamošnjim medijima i dalje plasira slika kako je bivši američki predsednik veliki prijatelj Kosova, te kako u posetu dolazi zbog naklonosti prema Albancima.

BONUS VIDEO:

OKRŠAJ U SAVETU BEZBEDNOSTI, DAČIĆ NIJE OĆUTAO VLJORI ČITAKU: Ti što sediš sa njima su tvoji kolonizatori! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.