SRBI NE VOLE AMBASADORKU VELIKE BRITANIJE, ALI OVOG PUTA SU NEMCI ISPALI VEĆI LICEMERI! Skandal u UN!
UN, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

DOKLE?

SRBI NE VOLE AMBASADORKU VELIKE BRITANIJE, ALI OVOG PUTA SU NEMCI ISPALI VEĆI LICEMERI! Skandal u UN!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku razmatrao je danas Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK

Objavljeno:

Dok su SAD i Velika Britanija otvoreno podržale nasilje ROSU na severu Kosova i Metohije, Nemačka je postupila licemerno i perfidno.

Zamenik nemačkog ambasadora pru UN Jirgen Šulc pozvao je na ukidanje taksi na srpsku robu i osudio najave Velike Albanije, ali je onda napao Srbiju zbog povlačenja priznanja lažne države!

Nastavak govora predstavnika Nemačke je takođe u neprijateljskom tonu prema Srbiji, te je izjavio i da treba preispitati ulogu UNMIK-a na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o prebijanju službenika UN na Kosovu, Šulc je rekao da se pripadnicima UNMIK-a mora omogućiti da nesmetano obavljaju poslove, ali i da se "oni moraju ponašati u skladu sa mandatom koji ta misija ima".

Kada je zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitri Polanski, posle njega, kada se očekivao kraj sednice, javio se ponovo Šulc na iznenađenje svih prisutnih.

Šulc je na kraju izlaganja uzeo reč samo da bi osudio izlaganje zamenika ambasadora Rusije pri UN Dmitrija Polanskog, ali nije smislio ništa pametno za svoju repliku, te je ubrzo završio govor. Ovim svojevrsnim incidentom i provokacijom zavšrena je rasprava o južnoj srpskoj pokrajini pred SB UN.

On je ovakvim neprijateljskim pristupom prema Srbiji i Rusiji podsetio na ambasadorku Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama, Karen Pirs, koja danas nije bila na sednici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.