LAZANSKI RASKRINKAO NATO I ROSU! Zapad i Albanci su u PANICI od njegovih reči pogađaju SUŠTINU
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

au!

LAZANSKI RASKRINKAO NATO I ROSU! Zapad i Albanci su u PANICI od njegovih reči pogađaju SUŠTINU

Ne ide se u policijsku akciju protiv kriminala sa 67 oklopnih vozila. To je čisto zastrašivanje ljudi. To je jače od oklopnog bataljona, rekao je komentator "Politike", Miroslav Lazanski.

Objavljeno: 13:50h

Lazanski je rekao je činjenica da su određeni centri zapadnih moći rekli, da je sila koja je upotrebljena u akciji ROSU na severu Kosova prekomerna i prevelika, ali, kako kaže, svi znamo kako razmišljaju i reaguju kada "zagusti".

- To što mi imamo usmeni sporazum sa NATO da ROSU ne može da uđe na sever Kosova, bez odobrenja komandanta KFOR-a i bez saglasnosti lokalnih srpskih vlasti, ne znači mnogo. Italijanski, španski i bilo koji drugi kontigent koji je u misiji KFOR-a na Kosovu je pod komandom južnog krila NATO-a, a južno krilo NATO-a komanduje američki admiral – rekao je Lazanski.

Kako kaže, u Napulju sedi američki admiral i njegove komande se slušaju.

- UNMIK je reagovao samo zato što su njihova dva čoveka dobila batine, u suprotnom, ne verujem da bi i oni reagovali. Ne ide se u policijsku akciju protiv kriminala sa 67 oklopnih vozila. To je čisto zastrašivanje ljudi. To je jače od oklopnog bataljona – rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, izvesti jednu ovakvu vojnu akciju zarad hapšenja desetak ljudi je užasno smešno.

- Šta im znači to da niko ne želi rat, a da je neko tog dana nekoga ubio, spirala nasilja bi bila nezaustavljiva. Situacija za čas može da izmakne kontroli na Kosovu – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Kosovo je za njih nezavisna država i smatraju da mogu da šalju vojsku i policiju gde god požele.

- Ukoliko žele, uvek će naći neki izgovor – dodaje Lazanski.

Kako kaže, KFOR maltene kao da asistira.

- Stoje, gledaju, čak i snimaju akcije. Oni su službenici NATO-a i apsolutno šta dobili iz komande uradiće, šta god Haradinaj mislio o tome, a znamo svi ko je glavni tata u NATO – rekao je Lazanski.

Dodaje da su prva liga Britanci, Francuzi i Nemci, svi ostali nisu u toj ekipi.

- Od "tomahavka" je jedino opasnija srbofobija koja se širi. Svi novi nacionalni, politički, vojni, ekonomski identitet traže u jednoj srbofobiji. Svima je Srbija problem, a ona se ne petlja u unutrašnje odnose ni jedne države, a svi se mešaju u naše – rekao je Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.