HARADINAJ PROTERAO RANJENOG RUSA SA KOSOVA! Ramuš je ovom odlukom RAZLJUTIO Kremlj, čeka se odgovor Putina
Ramuš Haradinaj o Rusu, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

ZAIGRAO SE!

HARADINAJ PROTERAO RANJENOG RUSA SA KOSOVA! Ramuš je ovom odlukom RAZLJUTIO Kremlj, čeka se odgovor Putina

Haradinaj je doneo za mnoge suludu odluku...

Objavljeno: 12:00h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je od Ministarstva inostranih poslova zatražio da "na osnovu ustavnih i zakonskih ovlasćenja" ruskog pripadnika UNMIK-a Mihaila Krašnoščenka, koji je povređen u akciji jedinice ROSU, proglasi za osobu "non grata".

"Odluka je doneta danas protiv ove osobe koja radi kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama i istom se nalaže da napusti teritoriju Republike Kosovo. Ova odluka je stupila na snagu danas, 31. maja 2019. godine", naveo je Haradinaj.

Predsednik Vlade u Prištini apelovao je na Specijalnog predstavnika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu da poštuje odluku o proterivanju ruskog službenika.

"Odluka je doneta zbog postupka ruskog građanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti", naveo je Haradinaj.

Podsetimo, Krasnoščenko je zadobio teške telesne povrede glave usled batina koje je dobio od kosovske policije. On je prvobitno bio zbrinut u zdravstvenom cetnru u Kosovskoj Mitrovici, a juče je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju.

Ruskog službnika UNMIK-a danas je na VMA obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.