BRNABIĆ: Albanci su bukvalno izašli iz šume, Kosovo je srce trgovine drogom, oružjem i ljudima!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen Pink Tv

SMATRANJE

BRNABIĆ: Albanci su bukvalno izašli iz šume, Kosovo je srce trgovine drogom, oružjem i ljudima!

Premijerka Srbije iznela je niz teških ocena na račun kosovskih Albanaca

Objavljeno: 14:57h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zabrinjava i plaši situacija na Kosovu, zbog toga što Priština ne razmišlja racionalno ni o kvalitetu života Albanaca na Kosovu, dok je Beograd racionalna strana i da je samo zbog toga u ovom trenutku mir na Kosovu.

- Imate posla s ljudima koji su bukvalno izašli iz šume. Njima je svejedno da li je tamo rat ili nije i to me plaši - ocenila je Brnabić na konferenciji za novinare sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, koji joj je predao izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama.

Ona je rekla da je među 28 uhapšenih na Kosovu u akciji protiv organizovanog kriminala i „gluvonemi penzioner, Srbin od 67 godina“.

Premijerka je naglasila da na dešavanja na Kosovu svi ćute i da je Priština „verovatno velikom svotom novca“ uspela da okrene priču o kriminalu i korupciji, te da se sada na sever Kosova gleda kao na leglo kriminala, a da je u stvarnosti Kosovo „srce Evrope“ kada je reč o trgovini drogom, oružjem i ljudima.

Ona je rekla da se predstavlja kao da je sve isplanirano i režirano, te da nije strašno i pozvala sve da to ne čine. Upitan zbog čega EU nije reagovala na prekjučerašnja dešavanja na Kosovu, Fabrici je rekao da to nije tačno i da misli da je EU reagovala odmah i da je bila u kontaktu s Beogradom, Prištinom i Euleksom.

Na pitanje da li vidi i deo odgovornosti vlasti u tome što nema parlamentarne debate, Brnabić je rekla da samo deo opozicije bojkotuje Skupštinu Srbije, dok je u parlamentu „najveća opoziciona partija Srpska radikalna stranka“, kao i Liberalno-demokratska partija i stranke manjina.

„Ono što smo u prethodna dva dana videli u Skupštini za mene je bila prava, istinska parlamentarna debata. Za mene je to bila istinska lepota napšeg parlamenta. Videli smo deo opozicije koji je ozbiljno debatovao“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je, prema njenom mišljenju, deo opozicije bojkotovao sednicu o Kosovu jer nisu znali šta da pitaju ili su se bojali odgovora predsednika Srbije Aleksanra Vučića.

BONUS VIDEO:

Game of Thrones: Redakcijska diskusija

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media